It-virksomheden Siteimprove kan i sit nye regnskab markere et år i solid fremgang. Omsætningen voksede med 50 procent, og nu skal der turbo på den globale ekspansion.

Torsdag har it-virksomheden Siteimprove offentliggjort årsregnskabet for 2016. Det viser en virksomhed med rekordhøj omsætning og store investeringer i udvikling.

I 2016 opnåede Siteimprove for femte år i træk tocifret omsætningsvækst. Den årlige kontrakt omsætning voksede med 50 procent til 260 millioner kroner sammenlignet med 173 millioner kroner året før.

Høj vækst i datterselskaber driver succesen

Det skyldes ifølge pressemeddelelsen høj vækst i virksomhedens datterselskaber, særligt i USA og Canada, men også af tidlig succes i de mange nye lande, hvor Siteimprove har etableret sig henover de seneste tre år; Australien, Østrig, Norge, Frankrig og Holland.

Siteimprove er en privatejet dansk softwarevirksomhed, der hjælper kunder med at styrke deres digitale tilstedeværelse gennem effektiv styring af besøgsoplevelsen på deres websteder.

Siteimprove ansatte 47 procent flere i 2016

Virksomheden har i 2016 investeret stort i at skabe et yderligere vækstfundament gennem produktudvikling, ansættelser af nye medarbejdere og ekspansion til nye markeder. Ved årets udgang, 2016, beskæftigede Siteimprove 381 medarbejdere, hvilket svarer til en forøgelse på 47 procent sammenlignet med 2015.

En stor del af nyansættelserne fandt sted i Danmark, hvor Siteimprove i det forløbne år har investeret tungt i produktudvikling, primært i form af ansættelsen af flere softwareudviklere.

Nettotabet stemmer overens med forventningerne

Men på grund af det rekordhøje investeringsniveau i 2016 realiserede Siteimprove et nettotab på 44 millioner kroner, hvilket stemmer overens med ledelsens forventninger og virksomhedens nuværende strategi.

“Siteimprove gennemgår i øjeblikket en periode med forandringer i takt med, at vi flytter virksomheden til det næste vækststadie. I 2016 investerede vi mere end 100 millioner kroner, og i de kommende år forventer vi at investere yderligere i at fastholde vores vækst på det nuværende niveau,” siger Siteimproves CEO og grundlægger, Morten Ebbesen i pressemeddelelsen og lader forstå, at Siteimprove forventer at fokusere på at ekspandere endnu mere og investere flere kroner i produktudvikling.