Den populære app Snapchat har opkøbt et israelsk firma for et tocifret millionbeløb.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 27 december 2016*

Rygtet vil vide, at Snapchat planlægger en børsnotering i løbet af næste år. Og det ser ud til, at den populære app er i gang med nogle strategiske opkøb inden. I hvert fald har Snapchat opkøbt et israelsk startup for et tocifret million beløb. Det skriver blandt andet TechCrunch.

Startuppet er det fire år gamle Cimagine Media, som laver en AR-platform til handelsvirksomheder. Snapchat har givet mellem 30 og 40 millioner dollar ifølge israelske Calcalist News, som først offentliggjorde nyheden. Cimagine Media har blandt andet Coca Cola og interiørbutikken Jerome’s blandt sine kunder på platformen, der lader forbrugere visualisere produkterne dér, hvor de skal stå.

Snapchat får et fundament i Israel

Først og fremmest vil opkøbet give Snapchat et fundament i Mellemøsten, hvor især Israels startupscene er interessant. Men derudover er det ifølge TechCrunch også et køb af talenter, da Cinemagines fire stiftere, Ozi Egri, Amiram Avraham, Nir Daube og Yoni Nevo er specialister inden for computer vision og billedbehandling.

Læs også: Snapchat rygtes på børsen i foråret

I løbet af 2016 har Snapchat opkøbt i hvert fald seks mindre virksomheder herunder adtech-virksomheden Flite, 3D-startuppet Seene, søgeappen Vurb og Bitstrips, som laver de personlige bitmojis. De to sidstnævnte købte Snapchat for over 100 millioner dollars hver.

En børsnotering på over 20 milliarder dollars

Hvis Snapchat går på børsen i løbet af 2017 vil det give appen en værdi på mellem 20 milliarder og 25 milliarder dollars. Børsnoteringen kan ske så tidligt som marts, skriver TechCrunch.

Læs også: Snapchat lancerer nyt tech-magasin

Appen har omkring 150 millioner daglige aktive brugere og rejste tidligere i år lidt over 1,8 milliarder dollars svarende til 12 milliarder kroner i finansiering.