Hvad sker der i Aarhus!? Startup-økosystemet samledes for nyligt til Startup Aarhus Townhall, som blev en kickstart på fællesskabet i byen.

Selv efter 10 år som startup-skribent med base i Aarhus, kan det være svært at finde rundt i startups, klynger og organisationer. Trods byens begrænsede størrelse, har økosystemet altid været fragmenteret.

StartupCity var en god indgang i begyndelsen, men efter et par flytningen blev det lukket permanent. CultureWorks tog tech-miljøet videre, flyttede og er nu også lukket permanent.
Omvendt har Kathrinebjerg, Agro Food Park og Incuba været konsistente magtfaktorer. Men først og fremmest på sit eget domæne.

For fire år og en pandemi siden så det så ud til, at Aarhus Townhall kunne blive den nye, samlende faktor. Men det krævede altså fire år og en pandemi, før det støvede minde om Be My Eyes og startup-fællesskab i kirken på Nørre Allé blev til endnu en Aarhus Townhall. Til gengæld er der ingen tvivl om, at Aarhus Townhall anno 2022 er noget andet. På den gode måde.

I dag arrangerer den nye organisation The Link eventet, og en lang række af de tidligere så fragmenterede organisationer i Aarhus bakker op.

500 deltagere fra økosystemet betød en tætpakket og udsolgt aften. Udsolgt på den måde, at ventelisten talte 60 personer, så enkelte måtte forgæves forsøge sig i døren uden billet. Én endda efter at være rejst hele vejen fra København, for at være med.

Fra scenen fortalte Ken fra Lunar om, hvordan han fik Will Farell til at investere og reklamere for sin aarhusianske unicorn.

Borgmester-Bundsgaard proklamerede, at der aldrig har været så mange startups i Aarhus som lige nu.

Clearhaus modtog en pris – Ecosystem Hero – for at have startet Aarhus’ nye techhub, PoP2.

Og da de stakeholder-sponsorere øl efterfølgende blev serveret, afbrød en ung fyr min samtale med en af de lokale foundere. Founderen kvitterede med et spontant jobtilbud.

[mailpoet_form id=”8″]