Faldskærmsudspring, vandreture og kogte fårehoveder er en del af opskriften på succesfuld networking. Det mener i hvert fald bagmændene bag festivalen “Startup Extreme” i norske Bergen.

”I get it now! Det er meget nemmere at starte snakken, når man står sammen i toppen af en trækrone. Oplevelserne åbner op. Det er ligesom første uge på gymnasiet!”

Efter en klatring i de norske trætoppe og en efterfølgende susetur på de enorme svævebaner kaldet “ziplines”, var min norske med-deltager og iværksætter ikke i tvivl; De ekstreme aktiviteter er selvfølgelig en gimmick, der lokker iværksættere, investorer og pressen til – men det virker faktisk også til networking.

Lidt ventetid i trætoppene før der blev plads på ziplinen til venstre gav anledning til alternativ networking Foto Erling Magnus Solheim
Lidt ventetid i trætoppene før der blev plads på ziplinen til venstre gav anledning til alternativ networking Foto Erling Magnus Solheim

Efter en dag med mere almindelige konference-former på et teater i Bergen, fyldte startup-festivalen Startup Extreme busserne og tog knap 200 iværksættere, investorer og branchefolk med til anden del af festivalen i den lille bjergby Voss – midt i de vilde bjerge i norges Vestlandet.

Her flyttede konferencen ind i et enormt telt, hvor der både blev serveret pitches fra norske startup-kometer, kogte fårehoveder og chokolade med larver på toppen, spandevis af alt for dyrt øl fra Norge – og selvfølgelig adgang til ekstreme aktiviteter i området.

Og når man sidder i en havkajak på en norsk fjord, omgivet af fjelde som sneen endnu ikke har sluppet sit tag i, så bliver det lidt nogle andre samtaler, end i et varmt teater midt i Bergen. Oplevelser der senere på dagen kan bruges til at åbne samtalerne op: Hvordan var faldskærmsudspringet i dag? Klarede du turen på mountainbike? Har du prøvet træklatring før?

Et greb der virker særligt godt på ellers introverte skandinaver.

Networking på norsk – Startup Extreme 2018

Faldskærmsudspring, vandreture og kogte fårehoveder. Få et indblik i den norske vanvids-networking, som er en del af startup-festivalen Startup Extreme.Se flere billeder og læs mere her: https://old.techsavvy.media/startup-extreme-vanvids-networking-paa-norsk/Video af: Wiralcam

Geplaatst door TechSavvy Media op Donderdag 21 juni 2018