Aeroguest dømmer plastikkortet som nøgle ude, når du tager på hotel. De vil digitalisere hele oplevelsen fra skranke til værelse. Allerede inden lancering har startuppet hentet en større investering i deres platformsløning til hoteller.

Bilerne rullede endelig op foran hotellet i Hamborg. To ud af tre ankom på samme tid. Selvfølgelig var kammeraten med bookingen i den sidste bil. De var ti gutter af sted på ferie, og de første gik ind på hotellet. Her havde receptionen ingen styr på, hvem de var. Da den sidste bil endelig ankom, og de kunne tjekke ind, foregik det ved at udfylde papirformularer for at få udstukket plastikkortene, der på langt de fleste hoteller har erstattet nøglerne. Plastikkort som er næsten dømt til at blive væk.

I tiden op til havde Martin Sponholtz nørdet en masse med IoT og smart homes. Det her var alt andet end smart, tænkte han. Det blev starten på Aeroguest, et startup, der digitaliserer hele hoteloplevelsen fra skranken til værelset, så al information er på din telefon. Aeroguest lancerer til april, men har netop lukket deres første investering.

En investering i millionklassen skyder Aeroguest i gang

Investeringen, som ligger i millionklassen, kommer fra blandt andre Hippocorn, Michael Ritto og Jesper Linde.

“Vi bringer produktet til markedet meget snart, og pengene er øremærket til produktudvikling. Aeroguest er ikke bare en smart app, det er en platform for hoteller, og der er meget, vi kan udvikle på endnu,” fortæller Martin Sponholtz, som er tilbage i Aarhus efter det vellykkede møde i København i starten af ugen, hvor han kunne lukke investeringen.

Topinvestor med fra starten

Martin Sponholtz har med sin baggrund i softwareverdenen selv udviklet Aeroguest med hjælp fra en håndfuld praktikanter og studentermedhjælpere, som har hjulpet med blandt andet appudvikling. Derudover har investor og tidligere direktør i Danish Commodities, Torben Nordal Clausen, været rådgiver på projektet i lang tid og er på det seneste trådt mere aktivt ind i Aeroguest, hvor han blandt andet faciliterer kontakten til interesserede hoteller.

Aeroguest er nemlig en løsning, hvor alle hoteller vil kunne købe sig ind via en abonnementsmodel. Det er en digitalisering af hele kundens hoteloplevelse og starter allerede, når man har bookingen på plads. Her vil hotellet, som er knyttet op på Aeroguests løsning, i bookingaftalen sende info om appen, hvor man kan finde sin booking. Dermed slipper man for check-in, når man ankommer, og appen fungerer også som nøgle. Når man tager hjem, foregår betalingen  via appen lidt som med Uber.

Lancerer med luksuskæde som samarbejdspartner

Lanceringen af Aeroguest kommer til at foregå i samarbejde med luksushotelkæden Brøchners fire hoteller i Indre By i København. Det var også denne kæde, som Martin Sponholtz kontaktede i Aeroguests spæde start for at høre, om der overhovedet var interesse for hans idé. Det kulminerede med en samarbejdsaftale i februar 2016, ikke engang et år efter han havde taget først skridt på vejen mod en færdig platform.

“Hotelområdet er ret fragmenteret og har stået stille de seneste årtier. Der er lavet skræddersyede løsninger til hoteller, men det betyder, at man skal hente en ny app for hvert hotel. Vi tilbyder en app på tværs af hoteller,” fortæller Martin Sponholtz.

Når man går ind i appen og vælger sin overnatning, skifter udseendet in app til hotellets. På den måde imødekommer Aeroguest hotellernes ønske om branding, noget som de har fået god feedback på.

“Vi giver hotellerne muligheden for at få et tættere forhold til deres besøgende, en forbindelse de i høj grad har mistet ved fremkomsten af de mange Online Travel Agencies, som Hotels.com og Momondo. For brugerne bliver oplevelsen lettere, men koster ikke ekstra. Vi kan endda spare hotellerne penge, som så kan bruges til bedre service eller tilbud,” fortæller stifteren.