Både Acme Capital og Look Up Ventures har lagt friske investeringer i det danske startup Reshape Biotechs seed-runde. Kapitalen skal bl.a. bruges på at få flere produkter på hylden, lyder det fra folkene bag.

Det danske startup Biotech Reshape har specialiseret sig i at lave simple robotter til laboratorier, som automatiserer en række af forskernes opgaver. Og det foretagende har vakt genklang i markedet.

I hvert fald har virksomheden netop fået tilført næsten 50 millioner kroner (7.1 mio. USD) til deres seedrunde, hvilket får den samlet set op på 56 million kroner (8.1 mio. USD).

Læs ogsåReshape Biotech rejser seks mio. kroner i seedrunde

Det er dermed danmarkshistoriens største seedrunde, ifølge virksomheden, der er glade for den nytilførte kapital.

“Bioteknologi er den vigtigste industri i det 21. århundrede. For at den kan blomstre i fremtiden, skal vi gøre opdagelsesprocessen mere tilgængelig og overkommelig. Automatisering i stor skala er afgørende for at gøre dette til en realitet,” siger Reshape Biotechs stifter og CEO Carl-Emil Grøn.

Tommy Ahlers med ombord

Investeringerne kommer fra bl.a. Acme Capital og  Look Up Ventures (med Tommy Ahlers og Nicolaj Reffstrup).

Læs ogsåUgens Startup: Janteloven skulle tæskes ud af Reshape Biotech, da de blev optaget i prestigefuld accelerator i USA

Runden er rejst for at udvide produktudbuddet og videreudvikle Reshape Analysis , virksomhedens nye platform, der med tilsluttet laboratorieudstyr skal gøre det muligt for forskere og teknikere at udføre forskning langt hurtigere end i dag.

“Vi ‘omformer’ manuelle processer, som stort set har været uændrede i de sidste 100 år. Vores teknologi hjælper F&U-laboratorier med at foretage fejlfinding i realtid med produktionssteder, der ligger titusindvis af kilometer væk, og lader forskere kontrollere resultater hjemmefra, så fjernarbejde kan trives i laboratoriemiljøer. Det er en effektiv tilgang, der passer bedre til den verden, vi lever i i dag,” forklarer Carl-Emil Grøn

Også på bestyrelsesniveau er man begejstret for udviklingen.

“Reshape udfordrer status quo fra det sidste århundredes mikrobiologiske eksperimenter med et omkostningseffektivt produkt, der giver mulighed for eksperimenter i langt større mængder, mere meningsfulde datapunkter og hurtigere resultater. Denne teknologi har potentiale til at ændre integriteten af vores fødevareforsyning, bioteknologi og meget mere,” siger Christian Tang-Jespersen, bestyrelsesmedlem hos Reshape Biotech.

Siden 2021 har Reshape øget sin robotflåde fra én til 110, oplevet 10 gange vækst i omsætningen og muliggjort banebrydende videnskabelige gennembrud. I fremtiden planlægger virksomheden at åbne kontorer i Nordamerika for at skalere sin robotflåde i de kommende år.