Startup-kollektivet Founders har udklækket adskillige startups med fokus på “the Future-of-work”. I marts fik de endnu et familiemedlem, da Duuoo.io lancerede deres platform. De første tre måneder har bragt stødt stigende omsætning og partnerskaber med store virksomheder. 

En rapport fra Gallup fastslår at kun to ud af ti medarbejdere mener, at deres præstation drives af motiverende ledelse. Holder man det op imod tal fra samme rapport, der fortæller at 70 procent af adspurgte ledere ser medarbejderinddragelse som vigtigt, tegner der sig et paradoks.

Derfor hjælper Duuoo.io ledere i alle typer af virksomheder med at facilitere 1-1 møder og udvikle forholdet mellem ledere og deres medarbejdere. Det sker igennem en digital platform, der kan imødekomme den nye generations ønske om en hurtigere og mere nærværende interaktion.

“Det stod hurtigt klart, at over for den nye kultur og generation, der er bevæger sig ind på markedet, skulle vi bygge et produkt, der kunne skabe relationer og coache medarbejdere. Det er det, vi bund og grund gerne vil facilitere”, siger Dennis Green-Lieber, CEO og co-founder i Duuoo.io.

Virksomheden der blev stiftet i februar sidste vækster nu med 30 procent om måneden. Man har landet partnerskaber med virksomheder som Novozymes, Hello Group og i sidste uge vandt startuppet VIVA Technology-konferencen i Paris. Her var virksomheden nomineret i kategorien ‘Interactive people management’ og vandt et samarbejde med Air France KLM.

En døende trend

Sammen med den teknologiske udvikling rykker og udvikler den nye generation af arbejdstagere sig hurtigt. Derfor er der helt nye krav til lederne om at følge den samme udvikling.

“MUS-samtalen er en døende trend. Det agile marked skaber et andet behov for, hvordan og hvor ofte ledere tjekker ind blandt deres medarbejdere. Hvis du kun snakker med din chef én gang om året og tilmed om nogle emner, som du heller ikke mener tilstrækkeligt stimulerende, så mister du hurtigt fornemmelsen for hinanden. Derfor er der et behov for, at relationen bliver tættere. Det er den frekvens, vi gerne vil stimulere,” forklarer Dennis Green-Lieber.

En af de virksomheder, der bruger Duuoo.io’s løsning, er Hello Group. Virksomheden tæller 63 medarbejdere og har i noget tid brugt et rigidt system.

“Vores tilgang til medarbejderudvikling og præstationskulturen var meget ad hoc. Det skyldtes, at vi havde et rigidt system, der var udbudt af Københavns Kommune. Derfor tjekkede vi markedet for mere fleksible løsninger,” siger James Kelway, Head of Product og Partner i Hello Group.

Talentudvikling i stedet for klassisk HR

Dennis Lieber har altid fundet det komplekst og spændende at arbejde med mennesker, og hvad der præger dem. Han har tilbragt næsten otte år i diverse marketing-stillinger og senest i R&D og som en del af direktionen i Falcon.io.

”Jeg har alle dage været interesseret i arbejdet med mennesker, men samtidig er det en enormt tricky opgave. Jeg syntes, der manglede et værktøj, der bevægede sig væk fra klassisk HR og kunne hjælpe mig til at motivere mine medarbejde og bevæge mig tættere på dem. Vi vil gerne fremme udvikling af medarbejdere og deres kompetencer og vægter derfor den menneskelige kapital meget højt.”

Risikerer at miste fokus

Værktøjet klæder lederen på og foreslår spørgsmål, der skal finde frem til, hvad medarbejderne har behov for.

“Hvis du ikke snakker med dine medarbejdere regelmæssigt, så ved du meget lidt om deres udfordringer. Virksomheden bliver blind på problemerne, der ellers kan aflæses i en dialog med kollegerne. Dialog er et stærkt værktøj til at styre virksomhedens kurs og giver et indblik i hvilke kompetencer, der skal investeres i,” siger James Kelway.

I Hello Group har de blandt andre tiltag haft stor succes med at gøre samtalerne effektive og relevante for medarbejderne.

“Helt lavpraktisk er det lykkedes os at øge vores produktivitet ved at have flere, men kortere møder. Vi ved præcis, hvad vi skal tale om og fokusere på. Værktøjet registrerer, hvad vi har talt om, og hvilke aftaler vi har lavet ved sidste møde. Det fokus risikerer du at miste, hvis ikke du har en regelmæssig dialog og skal starte forfra ved hver samtale,” afslutter James Kelway.