Det danske startup Karva vil med en ny platform håndtere alt det juridiske forbundet med, når nogen går bort. Nu har holdet bag hentet en millioninvestering til at bringe dem videre på vækstrejsen.


Når et familiemedlem eller en nær ven går bor, er det ofte en kompleks og stressende oplevelse, der kræver hensyn til mange og meget. Men det vil det danske startup Karva lave om på, der netop har hentet en større investering hjem fra to engelinvestorer.

Virksomheden gør via deres online platform alt vedrørende testamenter og bobehandling nemmere, mere overskueligt og gennemsigtigt. Missionen, ifølge folkene bag, er at levere “Peace of Mind as a Service”, således at alle danskerne kan føle sig trygge ved fremtidens uforudsigelige hændelser.

“I alle mine arbejdsår har jeg kun oplevet folk undgå at tale om døden og især den hovedpine de selv skal sidde med hvis de mister et familiemedlem. Og hver gang har jeg tænkt, at man bør kunne lindre deres hovepine ved at opgøre et bo på en nemmere og hurtigere måde så den enkelt kan have lov at sørge i fred. Det er på tide, at vi gør op med et erhverv, som bruger alt for lang tid og penge på at opgøre et bo og som ikke viser omsorg til klienterne,” fortæller Saira Ali, medstifter af Karva.

Investeringen skal bruges på tech-platform

Millioninvesteringen i Karva kommer fra to engelinvestorer, herunder tidligere medstifter & CMO af investeringsplatform Brickshare.dk, Kamran S. Ahmed.

“Hvad med helt at fjerne den administrative byrde for dem, der sørger over deres kære? Hvad med at yde en overkommelig, ubesværet og hensynsfuld service? Det er, hvad Karva-teamet gør – med en ekstraordinær blanding af medfølelse og teknologidrevet service,” siger Kamran S. Ahmed, og fortsætter:

“Alt for længe har testamente- og bobehandling i høj grad været rettet mod profit frem for formål. Siden vores første møde med Saira og holdet, vidste vi, at Karva havde fundamentet til radikalt at ændre branchen. Vi er glade for at støtte dem i deres ambitioner.”

Den nye investering skal blandt andet bruges på at udvikle tech-platformen, som vil gøre det nemmere og mere gennemsigtigt at oprette et testamente eller opgøre et bo.