Sybo Games, skaberen af det verdenskendte mobilspil Subway Surfers, flytter det populære univers udenfor den mobile platform med brand franchiset Subsurf.

Dette års mest downloadede mobilspil, Subway Surfers, følger i fodsporene på Angry Birds og skaber et globalt franchise med alt fra t-shirts til animationsfilm. I spidsen for det ambitiøse projekt står Naz Amarchi-Cuevas, der blandt andet har gjort det samme for de gale fugle.

”Siden universets introduktion i 2012 har vi opbygget en massiv fanbase, og nu er vi klar til at glæde dem med en portefølje af livsstilsprodukter. Her er Naz den helt rigtige til opgaven,” siger Mathias Gredal Norvig, CEO i Sybo Games.

“Milliarder af spillere er simpelthen ikke nok”

Således har Amarchi-Cuevas, i samarbejde med Sybos stiftere, gennem den seneste tid klargjort Subsurf-brandet med forventninger om at lukke aftaler med et væld af globale livsstilspartnere i forbindelse med Brand Licensing Europe, der i disse dage finder sted i London.

”Industrien er konstant under forandring, så det at have milliarder af spillere er simpelthen ikke nok. Derfor elsker jeg den måde, det nye Subsurf franchise omfavner samfundets fokus på den globaliserede worldhood megatrend. Subsurf sammenvæver en bred vifte af globale indflydelser herunder street art, ungdomsmode, skatekultur, musik og dans på gribende måder. Det er ikke bare hot, det er også noget, som bør ræsonnere hos Subsurfs store, aktive brugerbase,” siger Naz Amarchi-Cuevas.

Mere end et spil

Sybe Games arbejder også på en animationsserie, der efter planen får præmiere næste år. Hertil har Sybo i Sander Schwartz ligeledes indhentet kræfter fra øverste internationale hylde. Han har tidligere været præsident for Warner Bros. Animation og Sony Pictures Family Entertainment Group samt været nomineret til flere Emmys. Serien er allerede i pre-produktion i København, Los Angeles og Toronto.

”Vi er begejstrede for at kunne bringe Jake, Tricky & Fresh indhold til vores verdensomspændende skare af Subway Surfers-fans. Her vil fans lære karakterene at kende gennem smarte, sjove og indlevende historier og udvide deres oplevelse med brandet,” siger Sander Schwartz, Head of Animation hos Sybe Games.

Desuden har den danske succesvirksomhed også ansat Daniel Persson, der tidligere med succes har arbejdet på Pet Rescue Saga. Han skal som Head of Games stå for at videreudvikle nuværende titler og udvikle nye spil.