God formiddag og velkommen til Tech-Posten. Dit overblik over den forgangne uge. En uge med storpolitik, aktiefald og startup-investeringer.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 15 januar 2017*

Denne uge holdt Donald Trump sin første pressekonference i 191 dage, og det sendte chokbølger ud i erhvervslivet. Han kom ikke med meget konkret finanspolitisk indhold, men hans handelsprotektionisme og varslede opgør med medicinpriserne sendte aktierne på et dyk onsdag. Og den snarlige udskiftning i det Hvide Hus har sat en joke på nettet i gang om, hvorvidt Mexico skal opkøbe Twitter og lukke det ned.

En anden joke tog de sociale medier med storm, da Spotify lagde et skræddersyet jobopslag ud til Obama. Og med hans tidligere spillelister, så kunne man jo håbe på et gran af sandhed..

Læs også: Tech-Posten: Iværksætteri hitter fortsat i Danmark – bare du ikke selv skal ud i det

Herhjemme blev vinderen af det tredje Danish Tech Challenge fundet; Bifrost, som har udviklet næste generation af fibernet. Ugen bød også på en række investeringer; Reshopper fik en millioninvestering af Jesper Buch, intranetstartuppet Colibo fik en tocifret millioninvestering af en ti-mandstor investorkreds, Berendsen skød tre millioner i Washa, Learningbank fik en større millioninvestering og Starship Techonolgies fik hele 122 millioner kroner til udviklingen af deres budrobotter.

Søndagsfristelsen

https://vimeo.com/153718955

Hvis du som mig elsker at tage noter i hånden, har du nok også tænkt, at de mangler noget. En søgefunktion! Jeg er blevet ganske afhængig af at søge i mine dokumenter med et klik på ctrl+F. Og ligesom en ctrl+Z, så mangler virkeligheden disse funktioner.

Rocketbook kombinerer håndskrevne noter med et digitalt bibliotek, som du kan tilgå i mail, Dropbox eller Evernote. Scan dit papir med din telefon, og vælg hvilket tema og hvilket program, det skal gemmes i. Når du har fyldt bogen med noter, så smider du den i mikrovnen – det er ikke et spoof som nyheden om at oplade sin telefon – og så forsvinder blækket.

View post on imgur.com

Ha’ en rigtig god søndag!