Den danske eSports-organisation RFRSH Entertainment har netop fået 7,2 millioner euro fra Tommy Ahlers, David Helgason og Creandum.

”Der er noget kæmpe stort på vej her. Spørgsmålet er, hvordan vi skal håndtere det professionelt.”

Sådan sagde Jordi Roig, COO i RFRSH Entertainment, tidligere på året. Da talte han om de kommercialle muligheder i den stigende interesse for eSport, som han med sin digitale forretning RFRSH Entertainment bygger bro mellem.

Læs også: eSport er godt på vej til at blive en ‘billion dollar industry’

Og noget kæmpe stort var også på vej til RFRSH Entertainment. eSports-organisationen har netop offentliggjort en ny investering på 7,2 millioner euro, svarende til lidt mere end 53,5 millioner kroner.

Stor opbakning fra private investorer og venturevirksomheder

Investeringen kommer fra en gruppe stærke internationale ventureinvestorer og private investorer heriblandt Tommy Ahlers, David Helgason og Creandum.

“Ikke overraskende er jeg meget glad for den stærke opbakning. Støtten fra virksomheder som Creandum og stiftere af Supercell såvel som en række private kapaciteter herunder Tommy Ahlers og David Helgason er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at etablere os som et center for både endemisk og mainstream eSports-underholdning,” siger stifter og CEO af RFRSH Entertainment, Nikolaj Nyholm i en pressemeddelelse.

Læs også: RFRSH vil gøre Counter-Strike mainstream

Fokus på både performance og det kommercielle aspekt

RFRSH Entertainment blev lanceret i december 2016, og ret hurtigt stod Tommy Ahlers, venturefonden Sunstone og en række private investorer klar til at satse 200 millioner kroner over to til tre år på projektet og de tilknyttede hold, Heroic og Astralis.

Siden er også holdet Godsendt kommet til, og RFRSH Entertainment har etableret sig som en af de største spillere på eSports-scenen gennem sit kommercielle management og fokus på performance.

Læs også: Dansk talenthold får nyt kommercialt eSport-samarbejde

“Siden lanceringen har RFRSH været igennem en enorm udvikling. Vi har bygget en ekstremt kompetent og erfaren organisation med dybe rødder i eSport, liveunderholdning og den professionelle sportsindustri, og vi er i gang med at udvikle en række nye koncepter, der bliver introduceret i løbet af det sidste halvår af 2017,” fortæller Nikolaj Nyholm og tilføjer:

“Det vil omfatte lanceringen af en række nye, unikke indholds- og mediepakker, livearrangementer, som dramatisk vil ændre den branche, og en yderligere styrkelse af organisationen omkring CS:GO-holdene, som vil komme både holdene, deres fans og partnerne til gode.”

Investor: “RFRSH er i den perfekte position for at tage eSport til næste niveau”

Den nye kapitalindsprøjtning skal styrke RFRSH markedsposition og give muligheden for at investere i de nye medieprodukter, og med 350 millioner fans verden over, har eSport allerede bevist, at det kan tiltrække seere.

“Vi er slet ikke i tvivl om, at RFRSH-organisationen står i den perfekte position for at tage eSport-liveunderholdningen til næste skridt, og vi er overbeviste om, at platformene, der bliver udviklert af teamet, vil blive en vigtig kanal for endemisk såvel som ikke-endemiske brands til at nå et nyt og yngre publikum, som ikke længere er aktive gennem de traditionelle kanaler. Vi tror på, at det her er chancen for at hæve eSports-indhold til næste niveau,” siger Simon Schmincke fra Creandum.

Læs også: eSport-startup får millioninvestering til at levere spil-statistik