Det var ellers kun planlagt som en engangsforestilling. Men en række serieiværksættere støtter igen i år Røde Kors med konferencen GoRed. For iværkæsttere vil altid overgå sig selv.

Sidste år deltog 600 iværksættere, entreprenører, studerende og nysgerrige ved GoRed Seminar i Falkoner Centeret. En endagskonference til fordel for Røde Kors. Det skulle bare have været den ene gang.

De tre serieiværksættere, Tommy Ahlers, Søren Kristensen og Jakob Jønck, havde på rekordtid fået stablet konferencen på benene. Det havde mildt sagt været presset op mod deadline. Men de klarede den; de leverede en dag fyldt med inspiration og læring. Og har man først smagt succes, er det svært ikke at opsøge det igen.

Større, vildere, bedre

Derfor afholder de tre Røde Kors Klub 10-medlemmer igen i år GoRed Seminar. Denne gang med målet om dobbelt så mange deltagende, større lokaler i Lokomotivværkstedet og startup-catering efter showet:

“Vi gør det igen, fordi vi lykkedes sidste gang med vores ambition om at give tilhørerne en unik oplevelse, der var ærlig, inspirerede dem og lærte dem noget. Det fik vi et kick ud af, og derfor skal det prøves igen. Større, vildere, bedre. Vi er jo iværksættere, hvor tingene aldrig er godt nok, og vi altid skal overgå os selv,” fortæller Tommy Ahlers, der igen vil stå på scenen foran tilhørerne.

Men ud over konferencens bagmænd bliver alle talerne skiftet ud. Der skal ske noget nyt. For det skal være et seminar, som de også selv ville have lyst til at deltage i igen.

Et meget væsentligt element i, om iværksættere lykkes – både på det faglige og det motivationsmæssige niveau – er løbende at få inspiration enten fra andre iværksættere eller fagfolk. Det vil vi gerne hjælpe med. Og så har vi hele tiden haft den grundlæggende tanke: ”Det skal være en dag, som vi selv ville komme til. Det har båret projektet,” fortæller Søren Kristensen.

Fotos fra GoRed 2016, taget af Kennett Krebs 

En konference med et højere formål

Et andet aspekt, som har båret projektet frem, har været iværksætternes lyst til at støtte et højere formål:

“Røde Kors’ arbejde er og har i mange år været uundværligt, og det bliver ikke mindre væsentligt i vores tid. For mig er det været væsentligt, at vi også støtter et højere – og menneskeligt – formål,” siger Søren Kristensen og Tommy Ahlers tilføjer:

“Vi er nødt til at bruge vores virkelyst til at gøre noget godt for dem, der ikke har de muligheder og privelegier, som vi har.”

Alle deltagere og arrangører arbejder da også gratis til konferencen for at støtte Røde Kors. Talerne og oplægsholdere bliver opdateret løbende, så hold øje med Facebook for nyheder.

GodRed Seminar 2017 bliver afholdt 1.juni i Lokomotivværkstedet i København.