Tradeshift Cash tilføjer den stabile kryptovaluta Dai til sin platform for at give små- og mellemstore virksomheder fleksibel og enkel adgang til finansiering.

Tradeshift og MakerDAO præsenterer i dag et partnerskab, der skal give små- og mellemstore virksomheder mulighed for at frigøre likviditet ved at sælge fakturaer på en markedsplads baseret på blockchainteknologi.

Tradeshift er med sin supply chain-platform blevet Danmarks første fintech-unicorn, og MakerDAO har skabt ​​verdens første decentrale, stabile kryptovaluta kaldet “Dai”. Begge virksomheder er stiftet af danskere og opererer i dag globalt.

Partnerskabet kombinerer Tradeshifts handelsplatform med stabiliteten i MakerDAO kryptovaluta til en markedsplads, der skaber likviditet for både virksomheder og investorer:

“Virksomheder får adgang til likviditet samt hurtig og enkel finansiering ved at sælge sine fakturaer, udeståender og andre digitale aktiver direkte på Tradeshifts handelsplatform.
Investorer kan drage fordel af en hel kategori af nemt tilgængelige investeringsaktiver. Det sker gennem en automatiseret proces, hvor aktiver omdannes til standardiserede tokens på en blockchain, hvorefter de kan erhverves af investorer,” forklarer MakerDAO om samarbejdet i en pressemeddelelse.

Mere fleksibilitet til Tradeshifts platform

 

Ger Sylvest medstifter og CTO i Tradeshift
Ger Sylvest medstifter og CTO i Tradeshift

Markedspladsen pilottestes lige nu på platformen Tradeshift Cash, som er en finansieringsløsning, der giver små- og mellemstore virksomheder adgang til hurtig og enkel finansiering baseret på deres udestående fakturaer og tilgodehavender. Og med tilføjelsen af en kryptovaluta, bliver den alternative finansiering for små- og mellemstore virksomheder endnu mere fleksibel.

 

“Markedet for fakturaer og tilgodehavender har meget små marginer, hvilket ikke giver plads til en volatil digital valuta, når aktørerne skal klare betalinger. Dai Credit System er et unikt bud på en gennemsigtig og stabil token, der gør det muligt for alle at foretage betalinger og afregninger på blockchainen. Det er en vision, vi deler og er meget spændte på at føre den ud i livet,” siger Gert Sylvest, medstifter af Tradeshift.

Nye investeringsinstrumenter

Udviklere kan bygge applikationer, der med udgangspunkt i Dai, gør det nemmere foretage afvikling af betalinger mellem parter.

“Vores partnerskab med Tradeshift beviser, blockchain kan være med til at skabe lige vilkår for virksomheder af alle størrelser rundt om i verden. Samtidig leverer vi nye muligheder for investorer ved at skabe en helt ny klasse af investeringsinstrumenter med en klar risikoprofil, som er baseret på reelle, fysiske aktiver,” siger Rune Christensen, CEO for MakerDAO.