To sælgere, der tidligere tilhørte Trustpilot-toppen, står bag nyt startup, der vil automatisere kontraktforhandling. De har nu fået 3,5 millioner til at føre ideen ud i livet.

Der er efterhånden mange løsninger, der gør det muligt at underskrive kontrakter elektronisk. Men for et par tidligere sælgere i Trustpilot manglede der et værktøj, som kunne tage hånd om den kringlede forhandlingsproces med emails frem og tilbage inden underskriften kunne sættes.

Efter tilstrækkeligt frustration og snakken frem og tilbage, besluttede Andrew C. Whittaker og Daniel Richardson sig derfor at springe fra sælgerjobbet og gøre noget ved problemet. Det blev startskuddet til startuppet Accordium.

”Det er vores mission at hjælpe virksomheder med at digitalisere deres salgsprocesser og derved fjerne langsomme og unødvendige skridt. Vi kiggede på de nuværende løsninger
og besluttede at skabe noget, der var på linje med det, man burde forvente i 2017. Vi
hjælper virksomheder med at tage det næste skridt indenfor automatisering af kontraktbehandling og gør det nemt at blive enige,” siger Andrew C. Whittaker, CEO i Accordium.

Startuppets digitale værktøj til kontraktforhandling og underskrift blev lanceret i august. Stifterne mener, at deres værktøj kan gøre det ti gange hurtigere for parter i en kontraktforhandling at blive enige.

Tidlig investering fra Pre-Seed og angel

Ideen synes Pre-Seed Innovation er så god, at de sammen med business-angel Matthew Ryan har investeret 3,5 millioner kroner i Accordium, hvoraf første kapitalindskud allerede kom kort efter Accordium var stiftet i starten af året.

Læs også: Regeringens iværksætterudspil: Det betyder det for danske startups

”I modsætning til de fleste løsninger indenfor dette område fokuserer Accordium ikke kun
på underskriftdelen, men er derimod en end-to-end løsning, som gør hele processen
digital. Stifterne er på hver deres måde virkelige dygtige og har været med til at bygge nogle af de mest succesfulde startups, der er kommet ud af regionen,” siger Peter Egehoved, investeringsansvarlig hos Pre-Seed Innovation.

Trustpilot-chef velsigner udbryderne

Siden Accordium blev stiftet i januar i år, har Alexander Brix og Barrington Russell – som også har en fortid i Trustpilot – sluttet sig til stifterteamet.

I kraft af stifternes baggrund er løsningen i høj grad udviklet til Trustpilot, og de får da også en velsignelse med på vejen fra deres tidligere chef.

”Accordium favner hele processen fra det første opkald til en lukket kontrakt. Det tror jeg
har værdi for rigtig mange virksomheder. Stifterne af Accordium er nogle af mine tidligere
topfolk, som hjalp med at tage Trustpilot til Australien, UK og USA, og jeg er ikke i tvivl om, at de nok skal lykkes med det her,” siger Peter Mühlmann, stifter og CEO i Trustpilot.