Computerspil har potentialet til at forbedre undervisningen i skoler over hele verden. Med sit nye spil vil Ugly Duckling Games gøre det nemt at omsætte potentiale til virkelighed.


Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Ghost Ship Games.


Forskningsprojektet ”Sæt Skolen i Spil” viste allerede for fem år siden, at brugen af kommercielle computerspil i undervisningen på danske skoler kan hjælpe med indlæringen – på tværs af alder, evner og køn. Men projektet viste også en stor udfordring i at forløse potentialet:

”Det er svært at hjælpe lærerne til at bruge og forstå kommercielle spil godt nok til at bruge dem direkte i undervisningen – til trods for de muligheder, der er,” fortæller Tore Neergaard Kjellow, som er en af bagmændene til forskningsprojektet.

Derfor startede han sammen med Lars Kroll Kristensen og Pelle Sølvkjær Christensen spilstudiet Ugly Duckling Games, som udvikler spil, der fjerner de barrierer, og gør det nemt at integrere computerspil i undervisningen.

Mere end bare digitale regnestykker

Det første spil fra Ugly Duckling Games – Drama Studio – er en slags virtuelt teater, hvor eleverne i fællesskab kan skabe 3d-animerede fortællinger. På den måde fungerer det i lige så høj grad som et kreativt værktøj drevet af spilmekanikker.

”Det skal være en spiloplevelse, som børnene synes er så sjov, at de går hjem og spiller det i fritiden. Samtidig skal det være så brugbart et værktøj for lærerne, at de kan gå direkte i gang med at bruge det i undervisningen,” forklarer Tore Neergaard Kjellow.

De seneste fire måneder har den unge virksomhed solgt 26.000 licenser til Dramatudio til danske skoler. Målet er, at det nye spilformat bliver et fast, indgroet værktøj på tværs af uddannelser.

”Når man traditionelt laver spil til undervisning, så laver man et matematikspil som adresserer en bestemt færdighed i et bestemt fag i et bestemt klassetrin. Drama Studio er relevant hele vejen gennem, fordi det er et kreativt, kollaborativt værktøj. Og så bruges det selvfølgelig til noget andet i indskolingen end i gymnasiet,” siger Tore Neergaard Kjellow.

[mailpoet_form id=”7″]