Aarhusiansk Upodi har lavet softwaren, der understøtter alt det praktiske, når produkter eller services skal sælges på abonnement. Nu har de fået en millioninvestering til at indtage det europæiske marked.

Vi skal ikke mange år tilbage, før det kun var telefonen, avisen og den store tv-pakke, der kørte på abonnement. Men i dag betaler vi gladeligt et fast beløb om måneden for alt fra rene underbukser til avanceret software, og den tendens vil det aarhusiansk startup Upodi gøre det nemmere at springe med på.

Startuppet har nemlig lavet et stykke software, der håndterer og automatiserer abonnenter og tilhørende betalinger, så fortjenesten på de faste kunder ikke smuldrer i manuelt arbejde.

”Hele verden er på vej ind i abonnement – alt fra køb af tandbørster til software og mobiltelefoni vil vi gerne købe nemt og bekvemt på abonnement. Men hvis man sælger et abonnement på f.eks. tandbørster til 15 kroner om måneden, og der skal en manuel proces ind over håndteringen af det enkelte abonnement, så bliver det hurtigt ekstremt tungt,” siger Rasmus Foged, medstifter og CEO i Upodi.

Med sin software sikrer Upodi, at betalingen kører som den skal, at den efterfølgende bliver sendt til Dinero eller Economy og at der bliver lavet analyser som for eksempel kan bruges til krydssalg eller specielle tilbud til gode kunder.

Nu har det unge, aahusianske startup rejst en millioninvestering fra Danmarks største venturefond, SEED Capital, og innovationsmiljøet Pre-Seed Innovation, så de kan få gang i væksten.

Abonnement-tendens på vej til at eksplodere

Upodi gik kommercielt i drift i november 2016 – servicen sælges selvfølgelig på abonnement – og har fået de første kunder, men er endnu ikke profitable.

De nye kapitalpartnere valgte at investere ind i Upodi på et tidligt tidspunkt, da de så, at Upodi havde formået at fange den abonnements-tendens, som får større og større bevågenhed inden for tech og it.

”Vi ser en stigende tendens til at flere og flere tech-virksomheder bygger på en abonnements-baseret forretningsmodel. Vi tror på, at vi kun har set toppen af isbjerget, og derfor var vi interesseret i at investere i Upodi,” siger Niels Vejrup, Partner i SEED Capital.

Læs også: Iværksætter rejser millioner til gentest på abonnement

At tendensen er stigende bakkes han op i af arrangørerne bag TechBBQ, Danmarks største tech- og iværksættermesse:

”Start-up’s pitcher deres forretning som en subscription business fra dag ét, men vi ser også at større og mere etablerede virksomheder begynder at hente inspiration fra abonnements-tankegangen. Vi forventer at abonnementstendensen kun kommer til at fylde mere i Tech-branchen i de næste år fremover,” siger Avnit Singh, CXO hos TechBBQ.

Derfor samarbejder Upodi også med arrangørerne af TechBBQ om at planlægge, hvordan man kan imødekomme den stigende efterspørgsel på abonnements-baserede løsninger på TechBBQ 2018.

Penge til europæisk ekspansion

Upodi er på kort tid vokset til et ni mand stort team, og med den friske millioninvestering – som er “over en men under 10 millioner” – har de fået noget runway, mens kundebasen bygges op.

”Når vi står for at betalingerne kører, er vi inde i maven på de virksomheder, vi har som kunder, så der skal være noget tryghed og stabilitet – det giver investeringen,” siger Rasmus Foged.

Investeringen handler dog langt fra kun om at skabe tryghed. Mens der findes lignende løsninger på den anden side af atlanten, har ingen endnu sat sig på det europæiske marked, så det vil Upodi.

”Vi har en plan for, at vi efter nytår skal ud og se på andre markeder i Europa. Vi kan allerede se, at vi får noget interesse rundt omkring – det behov, som er modnet i Danmark, er på samme måde modnet mange andre steder i Europa,” siger Rasmus Foged.

Hvilke markeder de i første omgang vil satse på, vil han dog ikke røbe endnu.