Søren Pape Poulsen og Lars Løkke Rasmussen åbner op for at udlændinge får nemmere ved at komme til Danmark og arbejde ved at sænke grænsen på beløbsordningen.

Bevæger man sig rundt i det danske startup-miljø, er der én udfordring som altid går igen i disse år: Der mangler tilstrækkeligt talent til at at understøtte væksten.

I det globale kapløb har flere af de fremadstormende virksomhederne vendt kiggerten langt ud i verden for at finde de skarpeste hjerner til forretningen. Men selv når det lykkes at finde den helt rette medarbejder på den anden side af jorden, kan det være svært at få dem flyttet til Danmark.

Én af vejene ind for borgerne udenfor EU er at tjene mere end 418.000 kroner om året. Et beløb der kan være en uoverstigelig udfordring for startups med en begrænset, finansel kørebane. Men nu åbner Det Konservative Folkepartis formand op for, at man kan sænke eller lave en mere selektiv beløbsgrænse.

“Det ville jeg godt kunne. Tanken kan jeg sagtens se mig selv i,” sagde Søren Pape Poulsen i følge Policywatch.dk ved partiet årsmøde i weekenden.

Mangler parlamentarisk opbakning

Åbningen fra den konservative formand kommer efter Lars Løkke Rasmussen i sidste uge fremturede i Børsen med samme forslag.

Selvom de to regeringspartier tilsynelandende er på bølgelængde, er Søren Pape Poulsen dog ikke særligt optimistisk omkring gennemførslen af ideen overfør Politcywatch.

“Det bliver da supersvært, fordi den politiske stemning på Christiansborg er jo ikke til en udvidelse af beløbsordningen, jeg håber da, at jeg kan blive glædeligt overrasket. Jeg mener bare hele tiden at vi skal udfordre det. Og jeg mener også, at vi skal have nogle forhandlinger her til efteråret og prøve at finde en vej,” siger Søren Pape Poulsen.

Både Social Demokratiet og Dansk Folkeparti afviser nemlig på forhånd at rykke ved beløbsgrænsen.