Løverne viste sympati for Tiimo og startuppets gode mission, da de besøgte DR-programmet i 2019. Alligevel var missionen om at hjælpe børn og familier med ADHD og autisme med at skabe struktur i hverdagen ikke nok til at overbevise løverne om at investere i appen. For brugertallet på 500 var liiige lavt nok, var det ikke bare altruisme og kunne det akademiske team overhovedet tænke forretning?
Eksekver fucking akademikere. Det blev budskabet, som holdet bag Tiimo tog med fra hulen i stedet for en investering.
”Du kan gå derfra og være nedtrykt og fortvivlet, eller du kan gå derfra mere motiveret end nogensinde før for at bevise, at løverne tog fejl. Vi besluttede os for sidstnævnte – også fordi vi fik meget ros med på vejen. Dagen efter vi fik det nej i Løvens Hule, gik jeg fluks i gang med at printe dymo-labels med citater fra programmet overalt på vores kontor. Og vi fik endda lavet nogle sjove kopper, hvor der stod ”eksekver fucking akademiker!”, så en tår af kaffekoppen var en reminder til os selv om, at vi skulle bevise os selv,” fortæller Thomas Nymark Horsted, der er kommercial direktør i Tiimo.
Fra 1000 til 13.000 betalende brugere på under et år
Tiimo havde skabt et produkt med fokus på at hjælpe børn og familier med ADHD og autisme. Produktet var udviklet som en app, forældre kunne købe og bruge sammen med deres børn. Men efter at have nået 1.000 betalende brugere i tiden efter Løvens Hule, sad Tiimo fast.
Læs også: Løvens Hule: Tiimo har fordoblet antallet af brugere siden optagelserne
”Vi stagnererede der i en længere periode. I den proces begynder man jo også at tænke på, om der er noget galt med produktet, om vi bare ikke er dygtige nok eller om potentialet bare ikke er der. Men vi havde stadig et mål om at få 10.000 betalende brugere inden for et år, og vi troede på, at vi kunne nå dertil. Det gjorde vores investorer heldigvis også. Men det krævede, at vi gik metodisk til værks for at løse vores udfordringer,” siger Thomas Nymark Horsted.
I arbejdet med at få gang i brugervæksten igen opdagede teamet, at produktet ikke var helstøbt nok. De havde simpelthen ikke et basisprodukt, som brugerne ville betale for – især ikke uden for Norden. Samtidig var målgruppen for snæver. Men de var på rette spor. Produktet skulle bare justeres med nye funktioner og rettes mod en lidt større målgruppe.
”I dag ser vi os selv som en visuel planlægningsapp, som mange kan have gavn af for at reducere kaos og stress i hverdagen – og det er i virkeligheden også den måde, vi kan være mest inkluderende for flest mulige på,” siger Thomas Nymark Horsted og fortsætter:
“Vi har især mange kvinder mellem 18-35 år, der bruger Tiimo – også en hel del uden diagnose – fordi det bare er en mere visuel, personlig og motiverende planlægningsapp, end hvad der ellers eksisterer. Men vi har stadig en kernemålgruppe af mennesker med ADHD og autisme, som udgør over 50 procent af vores brugere, som i særlig grad kan have gavn af Tiimo, og som derfor også er meget loyale brugere.”
Med lidt tålmodighed og justering på knapperne kom det store gennembrud for appen sidste sommer, hvor væksten tog fart. Siden er antallet af betalende brugere vokset fra 1.000 til 13.000 – mens tusindvis af nye betalende brugere fra over 50 lande nu kommer til hver måned.
4 fokuspunkter der har rykket Tiimo
- Forbedret produkt: Basisproduktet er styrket med flere funktioner, og så er det tænkt lidt bredere. I dag skaber appen også værdi for den voksne bruger, og brugeren der ikke har en diagnose, men bare gerne vil have bedre styr på hverdagen.
- Kommunikation og brandpositionering: Tiimo positionerer sig ikke længere som en ren “ADHD og autisme”-app, men som en visuel planlægningsapp, der er gavnlig for en bredere målgruppe. Samtidig markedsfører de sig primært til voksne brugere frem for forældre med børn, for de kan selv tage en beslutning om at ville bruge og betale for appen.
- Ny pris: Tidligere var appen prissat efter det nordiske marked, og det fandt teamet ud af var for højt, når virksomheden skulle skalere globalt. Efter flere tests er prisen nu en tredjedel af den oprindelige månedlige pris – fra 89 til 29 kroner om måneden.
- Go-to-market strategi: Tiimo har fokuseret på at finde den rigtige marketingsstrategi for at skalere deres app internationalt. Partnerskaber med store og små influenter inden for ADHD og autisme, et partnerskab med Kahoot!, content om alt fra ADHD til mental sundhed og teknikker til bedre rutiner i hverdagen, samt fokus på de rigtige keywords i App Store har været afgørende.
Det rigtige produkt + TikTok = eksplosiv vækst
Et partnerskab med TikTok-influenceren Paige Layle – en enorm autisme-influencer med over to mio. følgere – fik brugertilvæksten til at eksplodere yderligere i januar i år: Over 30.000 downloads og 8.500 nye free trials fra over 50 lande. En tredobling af tallene fra December måned, som ellers også havde sat ny rekord.
@paigelaylebuy from independent sellers via amazon thi! ♥️♥️ #fyp #autism #foryou @tiimo_app♬ original sound – paigelayle
Siden har Tiimo skruet op for markedsføringen gennem influenter indenfor ADHD og autisme. Men Thomas Nymark Horsted mener kun det virker, fordi de andre ben af virksomheden er på plads: Produktet er så godt, at influenterne faktisk selv gider bruge det, og Tiimo er blevet et brand, de gerne vil arbejde med.
”Jeg tror først, vi er der nu, hvor vi har det helt rigtige produkt. I sommers gik vi fra minimum viable produkt til at have et minimum lovable produkt. Nu er det ved at være maximum loveable,” siger han.
Det betyder, at Tiimo er kommet ind i en selvforstærkende effekt. Influenterne driver en masse nye downloads, som faktisk bliver til betalende brugere, fordi produktet er stærkt. Brugerne giver gode ratings og reviews, hvilket skaber yderligere synlighed og organisk vækst gennem App Store. Dermed finder virksomheden hele tiden et nyt og højere niveau for vækst – aktuelt ca. 1.000 downloads og 250 nye free trials om dagen.
Global ekspansion i gang
Selvom 2021 er startet stærkt for Tiimo, er den globale ekspansion kun lige startet. Den største vækst kommer allerede fra USA, hvor halvdelen af de nye betalende brugere kommer fra. Samtidig har virksomheden netop udgivet appen på spansk, fransk og italiensk og er i gang med at oversætte appen til japansk for at vækste organisk i nye markeder. De forventer med andre ord kun at væksten vil stige.
”Det er jo det, der er så vanvittigt med eksponentiel vækst: Man kan bruge et år på at få de første 1.000 betalende brugere – og nu får vi næsten 1.000 nye hver uge. Men vi er virkelig stolte og glade, og motiverede på at nå vores næste mål. 2021 bliver et fedt år, og vi har mange spændende ting i vente,” siger Thomas Nymark Horsted.
Målet for 2021 lyder i første omgang på et yderligere forbedret produkt, samt 30.000 betalende brugere – hvilket nok egentlig er konservativt set i lyset af de første måneder af året.