You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Marketingchef: Livestreaming bliver kæmpestort inden for de næste år

Det har i en rum tid været muligt at livestreame via sociale netværkstjenester såsom YouTube og Facebook for alle og enhver. Tendensen til at livestreame er stigende, og Simon Paag, der er chef for konsulenthuset Spinnaker Nordic, mener, at vi inden for få år vil opleve enorm vækst i antallet af livestreams.

I slutningen af 2013 udsendte YouTube en artikel, hvori de forklarede, at enhver, der var i ‘good standing’ hos dem, nu kunne livestreame på deres platform. Sidenhen kom Facebook også med på denne vogn, og særligt Facebook har gjort en yderst aktiv indsats for at gøre livestreaming attraktivt. Liveopslag på dette medie har nemlig opnået væsentligt større ‘reach’ end almindelige opslag.

Læs også: Elitesportsmand starter Twitch for det sport, du ikke ser i TV

Inden YouTube åbnede op for, at enhver kunne livestreame, afviklede Redbull et stort livestream på netop YouTube. Denne liveudsendelse illustrerede på mange måder livestreams enorme potentiale i forhold til at fascinere og tiltrække seere. Der er naturligvis tale om livestreamet af Felix Baumgartners rekordudspring fra 39 kilometers højde, som blev set af hele 9,5 millioner seere på YouTube.

Stigende trend

Siden dette epokegørende livestream har trenden kun taget til.

Simon Paag, der er direktør i Spinnaker Nordic, er klar i mælet, når han skal forklare, hvorfor man som virksomhed kan drage fordel af livestreaming.

“Vi har brugt mange kræfter på livestreaming, fordi vi tror på, at formatet er kommet for at blive. Formats potentiale er enormt, og det giver os nogle helt nye muligheder, som andre formater ikke tilbyder. Vi får mulighed for engagere vores følgere på en helt ny måde. I vores Q&A-videoer er det jo vores følgere, der mere eller mindre dikterer indholdet. Vi tror på, at det er ekstremt styrkende for vores brand at interagere med vores følgere på den måde, som livestreams muliggør,” siger han.

Foto Simon Paag taget af Bent Sørensen MEDVIND

Man bør tænke sig om, inden man tænder kameraet

Potentialet for livestreaming er enormt, og det bringer, ifølge Simon Paag, nogle unikke muligheder, som andre formater ikke tilbyder.

“Jeg elsker, at livestream giver os mulighed for at dele her-og-nu-oplevelser med mennesker, der geografisk befinder sig milevidt fra os, og jeg elsker, at YouTube og Facebook giver enhver mulighed for at starte sit eget talkshow, hvis vedkommende har lyst til dette,” siger han.

Læs også: Sybo Games får både guld og sølv af YouTube

Og det er noget, et stigende antal gør brug af. Uanset om man er en stor kommerciel virksomhed eller privatpersoner, er det dog vigtigt, at man tænker sig om, inden man tænder kameraet, mener Simon Paag.

“Man bør aldrig livestreame, bare fordi man kan. Det er klart, at hvis man vil dele en koncertoplevelse, så er det fint nok bare at åbne livestreamet uden noget forarbejde, men hvis man, som os, gerne vil formidle interessant og sommetider kompleks viden om online marketing, så kræver det, at man bruger tid på at forberede sig grundigt, så ens livestream virker professionelt. Ellers mister seerne lynhurtigt interessen.”

Livestream bliver rigtig stort inden for de næste år

Muligheden for at livestreame er stadigvæk forholdsvis ny. Facebook åbnede først bredt op for funktionen i løbet af 2016, og der er stadigvæk en del medieinstitutioner og virksomheder, der skuler skeptisk til formatet, men Simon Paag mener, at det blot er et spørgsmål om tid, før størstedelen af mediebranchen og et utal af virksomheder får øjnene op for livestreaming.

“Jeg er ret sikker på, at livestreaming bliver kæmpestort inden for en årrække. Det bibringer så mange nye muligheder. Formatet er stadigvæk så nyt, at vi endnu ikke er helt bevidste om, hvor meget det helt præcist kan. Jeg bliver til stadighed overrasket over nye, kreative måder at bruge formatet på, og det er fedt. Det er også et spørgsmål om, at brugerne lige skal tage formatet til sig. Det går fint med det unge segment, mens det ældre halter lidt. Den slags tager tid, men det kommer.”

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY