Startuppet Handyhand vil være Airbnb for serviceydelser i Danmark. Og trods stigende priser og en lurende finansiel krise er platformen vokset eksplosivt gennem 2022.
Selvom ordrebøgerne for mange danske håndværkere blev tyndere i 2022, så er danskerne ikke holdt op med at søge hjælp til de mange små opgaver, der skal udføres derhjemme. I hvert fald ikke hos startuppet Handyhand, der har skabt en markedsplads, hvor privatpersoner kan udføre særligt have- og handyarbejde for hinanden.
“Vi har haft en kæmpe stigning i antallet af opgaver på vores platform, og jeg tror det skyldes, at mange søger efter en nem og billig måde at få hjælp til de små opgaver, mens de har skåret ned på de større byggeprojekter, som tidligere har ligget hos de større servicevirksomheder. Vi har samlet alle services på én app, og det gør det nemt for kunden,” siger Saxo Merrild, CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More i Handyhand.
Læs også: 3 virksomhedssalg på 10 måneder: Virksomhedsfabrik sælger Handyhand til Pinploy
Handyhand har set en kæmpe stigning i både folk, som tilbyder deres ydelser, og bruger som søger hjælp. Og mens platforme startede med at lægge vægt på handyarbejde, har stifteren i løbet af 2022 set en bred vifte af nye tilbud finde vej til platformen.
”Folk finder stadigvæk hjælp til de gængse handyman- og haveopgaver, men nu ser vi også, at folk får hjælp til alt fra at få klippet negle på et hamster, til at flytte en ældre herre i kørestol, eller til deres IT-problemer. Det er i høj grad muligt, fordi at vi har set at folk fra alle lag af samfundet og med meget forskellige evner har søgt mod platformen,” siger Saxo Merrild.
Økonomien spiller en større rolle
Den fleksible arbejdsdag og muligheden for at være sin egen chef eller arbejde hjemmefra er stadig en vigtig motivation for freelancerne, der søger mod Handyhand-platformen, men økonomien har fået en større rolle det seneste år.
Handhands egen undersøgelse blandt 1.000 frelancere på platformen viste i 2021, at fleksibilitet var den vigtige parameter for de mange serviceydere. I det nuværende økonomiske klima ser Saxo Merrild dog, at platformen også bliver en god mulighed for at få en ekstra indkomst i en tid, hvor inflationen er høj.
“Det er en tendens, vi kan se hos mange af vores brugere. På samme måde er det også en motivation for mange af dem, der skal have udført forskellige opgaver. Vi havde eksempelvis en bruger, der bookede en handyman til at samle et shelter. Han gav ham 7.000 kroner for det, og det tog 8 timer. En god timeløn for handymanden, men hvis kunden havde booket en virksomhed til opgaven, ville prisen nok nærmere have været 20.000 kroner,” siger stifteren.
Store regionale forskelle
Typen af opgaver er blevet mere forskellig, men selve mængden er også vokset markant hos Handyhand, som har haft tæt ved 100.000 opgaver gennem markedspladsen. Men der er stor forskel på, hvordan platformen bliver brugt.
Læs også: Ugens Startup: »Det handler om at forløse det potentiale, vi hver især går rundt med«
”Vi kan også se, at der er stor forskel på den gennemsnitlige opgvestørrelse, alt efter hvor man er i landet. Opgaverne i de mindre tætbefolkede områder er som oftest større projekter, hvor det i byen er mere småprojekter,” siger Saxo Merrild.