You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: På trods af børn, huslån og gode jobs sprang grundlæggerne af Natureventyr ud som iværksættere

Der var ikke langt fra tanke til handling, da grundlæggerne af Natureventyr fandt på at fortælle eventyr for at få børnene med ud i naturen. Den idé er i dag omsat til en app, som er blevet en succes blandt de danske kommuner.

Der var ikke langt fra tanke til handling, da grundlæggerne af Natureventyr fandt på at fortælle eventyr for at få børnene med ud i naturen. Den idé er i dag omsat til en app, som er blevet en succes blandt de danske kommuner.

Der er fuglefløjt og hundegøen i baggrunden, da jeg ringer op til Dennis Maigaard, direktør i Natureventyr. Han er dog ikke ude i naturen, men er blot gået en tur på sin villavej for at fortælle om appen Natureventyr, som han i 2018 var med til at grundlægge. 

Idéen om at lade eventyr, fantasi og fortællinger være drivkraften bag en udflugt i naturen  kom på en dag, hvor Dennis Maigaard var en tur i skoven med sin familie og et vennepar. 

“Der skete det, som der ofte sker, når man er ude og gå med børnene. Den første sætter sig ned i protest over, at de bare skal gå for at gå. Og det sætter gang i en kædereaktion, som resulterer i, at alle ungerne sætter sig ned, og så er skovturen ikke lige så hyggelig, som man håbede på,” siger Dennis Maigaard. 

På den skæbnesvangre skovtur fandt en af de voksne på at fortælle om en troldmand, som boede lige rundt om hjørnet. Dét satte gang i børnenes fantasi og nysgerrighed – og forældrenes iver efter at omsætte idéen til virkelighed. 

“Når man får en idé, kan man ofte gå i lang tid og videreudvikle idéen, og typisk er der langt fra tanke til handling. Men vi blev enige om, at det skulle prøves af. Så vi skrev nogle eventyr i et Word-dokument for at teste konceptet af på vores egne børn,” siger Dennis Maigaard. 

Konceptet fungerede og blev til en app, som guider brugerne ud på en gåtur i naturen. Langs ruten er der kapitler i et eventyr, som voksne eller store børn skal læse op. Det næste kapitel låses op, når brugerne nærmer sig et givent punkt på kortet. Eventyret er specielt tilpasset de omgivelser, det finder sted i, og de enkelte kapitler tager udgangspunkt i de ting, børnene kan se og røre ved. 

Skabt af et iværksætterkollektiv

Dennis Maigaard, hans kone Stine Maigaard og venneparret fra skovturen Rune Quist og Amalie Lyngbo Quist er blot fire af grundlæggerne af Natureventyr. I alt er de fem familier, som på den ene eller anden måde har været med til at sætte gang i iværksættereventyret. 

Tre af grundlæggerne arbejder i dag fuldtid på projektet, mens de resterende grundlæggere især er tilknyttede som eventyrskribenter eller rådgivere. Fælles for alle er, at iværksætterdrømmen skulle gå op i større kabale, hvor børn og privatøkonomi også spillede en rolle.   

“Ingen af os var trætte af vores jobs, og vi tjente markant flere penge ved at sidde i vores gamle stillinger, end vi gør nu. Men det har været fedt at sætte noget i søen, og så få en respons fra brugerne, som bare er total kærlighed,” siger Dennis Maigaard. 

Fordi ingen havde mulighed for at flytte ind på et lille kontor og bruge alle døgnets timer på at arbejde på projektet, som den gængse opfattelse af iværksættere ser ud, havde Natureventyr brug for en solid økonomisk plan fra start. 

Samarbejder med kommunerne

Startkapitalen på 250.000 kroner kom fra iværksætterforløbet DGI Impact, som støtter startups, der gør en forskel for foreningslivet, eller har en ambition om at få danskerne til at bevæge sig mere. 

I dag er Natureventyr ikke længere afhængig af fonde eller investeringer. Virksomheden har i dag 28 kommuner og to nationalparker som kunder, som de skaber lokale eventyr til.  

“Det har givet rigtig god mening at arbejde sammen med kommunerne, fordi vi har samme formål om at få danskerne mere ud i naturen. Vi har et projekt, som kan hjælpe kommunerne med at opfylde nogle af de målsætninger, de har inden for kultur, natur og historieformidling,” siger Dennis Maigaard. 

Samarbejdet med kommunerne tog især fart under corona-krisen, hvor de fleste andre tilbud til børn lukkede. Men nu hvor det meste af Danmark er tilbage til normalen, oplever Natureventyr stadig stor interesse fra kommunerne. 

Især har der været travlt de sidste to måneder op til skolernes sommerferie. Natureventyr har lanceret eventyr i ni nye kommuner, som også vil tilbyde deres indbyggere at gå et eventyr. 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

UGENS STARTUP: